Claudine Horemans

Claudine als coach

Vanuit het grote plezier dat ik als kind beleefde aan handvaardigheid op school en het vele knutselen thuis is mijn belangstelling gebleven voor dit fenomeen.
Er ontstaat een beeld en daarin zit zoveel meer besloten dan enkel woorden. Denk aan gevoel, verhaal, symboliek.
Creativiteit is een krachtig middel, creativiteit is een taal.
Een taal die verder reikt dan woorden.

Kunstzinnig Dynamisch Coachen

Met dit besef volgde ik, na mijn Masterstudie Pedagogiek en naast mijn werk als leerkracht speciaal onderwijs en ambulant begeleider, de opleiding Kunstzinnig Dynamisch Coachen. Daarin kreeg ik handvatten aangereikt om te coachen via creatieve activiteiten om eigen inzicht, wijsheid en veerkracht te leren benutten.

Opleiding in Focussen

De tijd kwam om een eigen praktijk op te zetten waarin ik kinderen wilde begeleiden op een creatieve manier. Want naar mijn idee zijn kinderen van nature creatief en willen ontdekken. Hiervoor koos ik de opleiding Kinder Focus Coach. Hoe waardevol focussen is in het leven ervaarde ik meer en meer. Vandaar het besluit om de opleiding Focus Begeleider te volgen. Dit sluit goed aan bij volwassenen. En wat blijkt; ook focussen is een taal. De taal van je lijf.

“Eén kleine vonk maakt een groot vuur.”

 

Verandering ontstaat door extra warmte

Mijn eigen kunstzinnigheid uit zich voornamelijk in klei. Van nog vormloze klei iets maken. De ene keer is dat een vertaling van iets dat zich bij mij vanbinnen afspeelt. De andere keer een werkstuk met een vooropgezet plan. In werken met klei zie ik het proces van verandering. Er is vuur nodig om het tot eens solide stuk te komen. Zo kun je symbolisch het coachen zien: verandering, door warme aandacht. Het blaast je vonkje aan.

Veerkracht

Kinderen en mensen die kwetsbaar zijn, zijn me extra dierbaar. Niemand kiest voor zo’n positie, je komt er in terecht. Omdat ik ervaren heb dat het mogelijk is om op te staan uit moeilijke tijden wil ik die veerkracht delen. Creatief bezig zijn en Focussen zijn mijn talen. Ieder mens draagt de kern in zich om ze te verstaan.
Ik help je met liefde en aandacht dit te ontdekken.

Wil je meer informatie?

Neem dan gerust contact op, ik sta je graag te woord. 
Ga naar de contactpagina