Focussen

Wat is focussen?

Focussen is een praktische maar krachtige methode om jezelf beter te leren kennen en te helpen. Je zou kunnen zeggen dat, behalve je hersenen, ook je lichaam alle ervaringen die je opdoet bewaart. Er blijft altijd iets lijfelijk te ervaren als je er naar speurt. Bij focussen is je lijf je coach.

Speuren in je binnenste

We kennen allemaal uitdrukkingen als “er ligt een steen op mijn maag”, of juist “ik heb vlinders in mijn buik”. Dit zijn manieren waarop wij in onze taal omgaan met signalen van ons lichaam. Speurend, voelend, aftastend ga je in gesprek met je lijf en je innerlijk en ervaar je wat jij nodig hebt.

Wat kan focussen je brengen?

Focussen brengt je persoonlijke groei, ontspanning, innerlijke kracht en evenwicht. Je komt in contact met je innerlijke kompas. In contact met je diepere zelf, kom je dichter bij je wensen, verlangens, drijfveren en behoeften. Wat je aangereikt krijgt is puur en echt. Je kunt dan handelen met zelfvertrouwen en vanuit je innerlijke kracht. Je balans komt terug en je kunt weer vooruit.


Inzicht

Je maakt met focussen een directe verbinding met je eigen diepere wijsheid, creativiteit en helderheid. Je gaat beter voelen wat bij je past. Het geeft je meer ontspanning, rust, energie richting en focus in je leven.

Voor wie?

Voor iedere man, vrouw of kind, die de behoefte voelt tot verandering. Voor iedereen die bewuster wil leven. Voor wie meer inzicht wil in zichzelf. Voor wie naar diepere beweegredenen wil speuren. Voor wie anders om wil gaan met gedrag en gevoelens.

Hoe gaat het in zijn werk?

Focussen is een gespreksvorm die gebruik maakt van luisteren en spiegelen in woord en gebaar. Je bent als het ware met je lijf en je innerlijk in gesprek. De begeleider helpt dit proces te ontvouwen. Je blijft zonder oordeel aanwezig bij het proces en merkt op wat er is. Door het aandacht te geven weet het zich gehoord en voelt het anders. Je mag er zelf voor kiezen of je hierbij ook gebruik maakt van creatieve materialen. Deze hebben op hun beurt een eigen taal en kunnen ondersteunend werken in dit proces.

Ontdek de verborgen kant van je binnenkant

Wil je meer informatie?

Neem dan gerust contact op, ik sta je graag te woord. 
Ga naar de contactpagina