Locatie

Wat is focussen?

Focussen is een praktische maar krachtige methode om jezelf beter te leren kennen en te helpen. Focussen doet je gewaarworden van een grotere intelligentie in jezelf; de intelligentie van je binnenste.
Focussen is een innerlijke weg om te begrijpen wat bij jou van binnen speelt. Hierbij is je lijf je coach. Je leert opmerken hoe een situatie in je leven doorwerkt in je lijf.


Speuren in je binnenste

We kennen allemaal uitdrukkingen als “er ligt een steen op mijn maag”, of juist “ik heb vlinders in mijn buik”. Dit zijn manieren waarop wij in onze taal omgaan met signalen van ons lichaam. Speurend, voelend, aftastend ga je in gesprek met je lijf en je innerlijk en ervaar je wat jij nodig hebt.


Wat kan focussen je brengen?

Focussen brengt je persoonlijke groei, ontspanning, innerlijke kracht en evenwicht. Je komt in contact met je innerlijke kompas. Als je van daaruit leeft kun je compassie vol zijn voor jezelf en voor anderen. Focussen brengt je op een zacht manier tot verandering door innerlijk aandacht. Het geeft ondersteuning en werkt als een wegwijzer in allerlei situaties in je leven en werk. Je ontdek nieuwe mogelijkheden voor jouw situatie.


Inzicht

Je maakt met focussen een directe verbinding met je eigen diepere wijsheid, creativiteit en helderheid. Je gaat beter voelen wat bij je past. Het geeft je meer ontspanning, rust, energie richting en focus in je leven.

Voor wie?

Voor iedere man, vrouw of kind, die de behoefte voelt tot verandering. Voor iedereen die bewuster wil leven. Voor wie meer inzicht wil in zichzelf. Voor wie naar diepere beweegredenen wil speuren. Voor wie anders om wil gaan met gedrag en gevoelens.

Hoe gaat het in zijn werk?

Focussen is een gespreksvorm die gebruik maakt van luisteren en spiegelen in woord en gebaar. Je bent als het ware met je lijf en je innerlijk in gesprek. De begeleider helpt dit proces te ontvouwen. Dat kan ook met creatief materiaal. Je blijft zonder oordeel aanwezig bij het proces en merkt op wat er is. Door het aandacht te geven weet het zich gehoord en voelt het anders.

 

Ontdek de verborgen kant van je binnenkant

 

Alsof een puzzelstukje op zijn plek valt.

Er kan vervolgens een verschuiving op gang komen die fysiek voelbaar is, gevolgd door een (groot) gevoel van opluchting, helderheid en…focus.


Wil je meer informatie?

Neem dan gerust contact op, ik sta je graag te woord. 
Ga naar de contactpagina